Ajankohtaista

Nakkila Works Oy säiliötoimittajana Metsä Groupin biotuotetehtaalla

Nakkila Works Oy on allekirjoittanut asiakkaidensa kanssa sopimukset yhteensä 38 kappaleen varastosäiliön toimittamisesta Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehtaalle Äänekoskelle. Toimituksiin sisältyy haihduttamo-, kuitulinja-, vesilaitos- ja klooridioksidilaitosalueen säiliöitä. Koot vaihtelevat 20m3 säiliöistä aina 10.000m3 säiliöihin. Suunnittelutyöt on aloitettu vuoden 2015 lopulla ja ensimmäisten säiliöiden asennukset aloitimme maaliskuussa 2016. Kaikkien säiliöiden toimitukset tapahtuvat vuoden 2016 aikana. Osa säiliöistä valmistetaan konepajallamme Nakkilassa ja osa säiliöistä asennuspaikalla konepajalla valmistamistamme esivalmisteista.

Tilausten taloudellinen ja työllistävä merkitys on suuri Nakkila Works Oy:lle. Tehdyt sopimukset osoittavat, että pystymme toimittamaan suuria projekteja kilpailukykyisesti ja asiakaskuntamme luottaa yrityksemme kykyyn toimittaa suuria säiliöaluetoimituksia. Osaava henkilöstö, laaja tuotevalikoima, luotettava yhteistyöverkosto ja jatkuva toiminnan kehittäminen mahdollistavat suurien säiliöalueiden toimituksemme Pohjoismaissa.

Taustatietoa projektista: ”Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Sen työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyy 1 500. Kyseessä on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas. Se tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti myös muita erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, ligniinijalosteita, biosähköä ja puupolttoainetta. Mahdollisia uusia, tuotannon sivuvirroista saatavia jalosteita ovat tuotekaasu, rikkihappo, tekstiilikuidut, biokomposiitit, lannoitteet ja biokaasu. Tehdas on suunniteltu alusta lähtien niin, että se mahdollistaa laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman, jota valmistamaan syntyy ainutlaatuinen yritysten muodostama biotalouden ekosysteemi. Biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Biotuotetehdas aloittaa toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä ” Lisätietoja: www.biotuotetehdas.fi