Ajankohtaista

Merkittävä toimitussopimus Trondheimiin, Norjaan

Nakkila Works Oy on tehnyt sopimuksen norjalaisen energiayhtiön Statkraft AS:n kanssa kaukolämpöakun toimituksesta.

Avaimet käteen – sopimus vahvistaa Nakkila Works Oy:n asemaa Norjan prosessilaitemarkkinoilla.

Nakkila Works Oy:n aikaisempi kokemus kaukolämpöakuista oli merkittävässä roolissa kaukolämpöakun suorituskyvyn mitoituksessa sekä kilpailukykyisen tarjouksen jättämisessä.

Nyt solmittu sopimus sisältää yli 200:n megawattitunnin takuullisen varastointikapasiteetin kaukolämpöakun prosessi- ja mekaanisen suunnittelun, materiaalit, esivalmistuksen ja asennuksen. Niin ikään akun instrumentointi ja tasotuotteet sekä eristys sisältyvät kauppaan. Itse akku on halkaisijaltaan yli 15 metrinen ja korkeuttakin löytyy yli 30 metriä.

Norjan kaukolämpöverkosto sekä asiakkaan lähtöarvot olivat haastava yhdistelmä – tämä kaukolämpöakku luokitellaan paineastiaksi ja suunnitellaan ja valmistetaan paineastianormien mukaisesti. Viimeaikainen kokemus vastaavasta sovelluksesta on hyödyksi tämän kaukolämpöakun mitoituksessa.

”Tilaus on merkittävä ja luontaista jatkumoa vastikään toimittamamme vastaavan laitteen erinomaisesta toiminnasta. Projektiin tuo lisämaustetta Norjan toimituksille tyypillinen tilanahtaus, mutta meillä on myös tietotaito tällaisten haasteiden selättämiseen. Projekti lyötiin lukkoon loppukesästä, tällä hetkellä suunnittelu on täydessä käynnissä.  Asiakkaan tontille jalkaudumme vielä tämän vuoden puolella ja kaukolämpöakun luovutus on syksyllä 2017, pitkien suorituskykymittausajojen jälkeen” – Nakkila Works Oy:n projektipäällikkö Vesa Kivioja