Nyheter

Historiskt leveransavtal för Nakkila Works Oy

Nakkila Works Oy har undertecknat ett leveransavtal för tankar och processutrustning med Valmet. Leveransorten är den svenska skogsjätten SCA:s fabriksprojekt i Timrå, Sverige.

SCA investerar 7,8 miljarder kronor i Östrands massafabrik i Timrå på den svenska östkusten. Den nya anläggningen, som kommer att invigas i oktober 2018, kommer att bli en fabrik i världsklass när det gäller konkurrenskraft, kvalitet och miljö.

Fabriksprojektet är en av de största industriinvesteringarna i Sverige (och den största i Norrland någonsin). SCA Östrand fördubblar sin produktionskapacitet från 430 000 ton till 900 000 ton och får den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen.

Nakkila Works Oy:s leverans omfattar tankarna i indunstningsanläggningen, massatornet i kokeriet samt en stor del av tankarna i den nya fiberlinjen.

”Avtalets är till värdet ett av de största i Nakkila Works Oy:s historia och företagets största enskilda exportprojekt någonsin. Detta är ett fantastiskt bevis på kontinuiteten i vårt arbete med Valmet samt en betydande milstolpe för tankverksamheten.” -Jussi Kivioja, verkställande direktör, Nakkila Works Oy

”Fältinstallationerna påbörjas under första kvartalet i nästa år och projektplaneringen framskrider redan för full maskin. Detta projekt utgör en ypperlig möjlighet för oss och är samtidigt ett viktigt tecken på förtroendet från Valmets sida. Vi kommer att visa att vi är värda förtroendet.” -Vesa Kivioja, projektchef, Nakkila Works Oy